Stichting kind en oor

De Stichting Kind en Oor bestaat sinds 2016 en is opgericht om juist voor deze kwetsbare groep, de kinderen, de diagnostiek en behandeling van oorproblemen te organiseren.

Doel van de stichting is om (gehoor-)schade te voorkomen door betere screening en vroege behandeling van oor- en gehoorproblemen. De eerste jaren heeft het accent gelegen op het opzetten van de organisatie in Nederland, inventariseren van de omvang van de oorproblemen in Nepal en op het kennismaken met de lokale organisaties en gezondheidswerkers. Kind en Oor heeft netwerken opgezet met health assistants, lokale vrijwilligers, lokale KNO-artsen en ziekenhuizen. Er is nauwe samenwerking met onze lokale partner, het Community Health Center Nepal (CHCN) die lokaal de logistieke ondersteuning verzorgt. Ook is het CHCN verantwoordelijk voor het Community Help Center (CHC), waar een health center in gevestigd is en onze KNO-poli in is gevestigd.

In Nederland heeft de organisatie van de stichting vorm gekregen door een bestuur te formeren bestaande uit 4 enthousiaste vrijwilligers en werd de ANBI-status verworven. Het bestuur wordt ondersteund door 4 ambassadeurs, de heer J.A.H. Melis, de heer R. Pieters en Pierre en Thea van Berkel die de financiële acquisitie organiseren.

Volledige projectomschrijving

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.