Modelportefeuilles: optimale rendements-risico karakteristieken

Het is een feit dat beleggers bij de keuze van een beleggingsfondsen of aanbieder het eerst kijkt naar de geleverde prestaties. Wat snel wordt vergeten is het risico dat genomen is. Bij beleggen gaat het om de relatie tussen rendement en risico. Het doel is om per eenheid risico het rendement te maximaliseren.

Recent onderzoek door Asset Measurement heeft de rendements-risico karakteristieken van onze modelportefeuilles vergeleken met EVI, ING, Optimix en ABN AMRO. Wat blijkt?

Onze modelportefeuilles leveren de allerbeste rendements-risico karakeristieken op. We hebben dit in een grafiek geplaatst.

2017Q1 vergelijking

Uit deze onafhankelijke vergelijking kunnen we een aantal interessante conclusies trekken. Allereerst zien we dat per risicoprofiel onze portefeuille veruit het minste risico nemen. Zo zien we bijvoorbeeld dat sommige partijen met model 10 (Zeer defensief) en model 30 (defensief) meer risico nemen dat onze portefeuilles die hoger ingeschaald zijn. Als we kijken naar het genomen risico dan blijkt inderdaad dat onze modelportefeuilles het hoogste rendement opleveren.

Voor onze klanten betekent dit meer vermogensopbouw. Het is een bewijs dat onze beleggingsfilosofie 'evidence-based' beleggen in de praktijk werkt.

Dominicanenlaan 2 • 2408 KH Alphen aan den Rijn •  info@devriesinvestmentservices.nl