Onze tarieven

De kosten om te beleggen via De Vries Investment Services bestaan uit drie onderdelen: De advieskosten van De Vries Investment Services , de kosten van BinckBank en de kosten van de beleggingsproducten. We leggen graag uit wat deze kosten zijn en hoe deze in rekening worden gebracht.

 
Adviesvergoeding De Vries Investment Services
 
Voor het advies over uw vermogen brengt De Vries Investment Services elk kwartaal een vergoeding in rekening. Deze vergoeding bestaat uit een percentage over het gemiddeld belegd vermogen. Het gemiddelde belegd vermogen wordt berekend op basis van de totale waarde van uw beleggingsportefeuille op het einde van de drie maanden in het betreffende kwartaal. Deze vergoeding is exclusief 21% btw.
 
Vermogen Tarief per kwartaal Tarief per jaar
Tot € 1 miljoen 0,1250% 0,50%
Tussen € 1 miljoen en € 2 miljoen 0,0875% 0,35%
Tussen € 2 miljoen en € 5 miljoen 0,0500% 0,20%
Boven € 5 miljoen 0,0250% 0,10%
 

Kosten BinckBank

Voor de bewaring van uw beleggingen en uitvoeren van transacties maakt De Vries Investment Services gebruik van BinckBank. Voor de bewaring van uw beleggingen, brengt BinckBank servicefee in rekening.

De servicefee bestaat uit een percentage over het gemiddeld belegd vermogen en wordt elk kwartaal automatisch in rekening gebracht. De servicefee is een all in servicefee per jaar, vrijgesteld van btw en wordt per kwartaal in rekening gebracht. BinckBank berekent geen aparte incassoprovisie voor dividenden, coupons en lossingen. Over opties en futures berekent BinckBank geen servicefee.

Vermogen Tarief per kwartaal
Tot € 250.000,- 0,0210%
Boven de € 250.000,- 0,0105%
Maximum service fee € 250,-

Voor het uitvoeren van transacties wordt een vast en variabel tarief per transactie in rekening gebracht. De Vries Investment Services belegt hoofdzakelijk met behulp van indexfondsen via Fundsettle. De geselecteerde indexfondsen brengen geen op- en afslagen in rekening. Mocht dit wel het geval zijn, dan laat De Vries Investment Services u dit vooraf weten.

Ook kan De Vries Investment Services beleggen in ETF’s op Euronext in Amsterdam en Parijs, Duitsland en Engeland of andere beurzen. In dat geval worden er spreadkosten op de beurs in rekening gebracht.

Voor alle transacties geld een minimum van € 10,- en een maximum van € 150,-. In onderstaande tabel zijn de verschillende tarieven weergegeven.

Beurs Tarief
Indexfondsen via Fundsettle € 8,50 plus 0,10%
ETF’s op Euronext (Nederland, België,   Frankrijk en Portugal) € 6,50 plus 0,10%
ETF’s in Duitsland, UK, Italië,   Spanje, Oostenrijk, Ierland € 9,50 plus 0,15%
 

Kosten van de beleggingsproducten

Omdat De Vries Investment Services BV voornamelijk gebruik maakt van institutionele asset-class indexfondsen zijn de kosten van de beleggingsproducten erg laag.

Gemiddeld bedragen de productkosten tussen de 0,24% en 0,50% per jaar. Afhankelijk van het gekozen beleggingsprofiel kunnen de kosten van de beleggingsproducten marginaal verschillen. Daarnaast wordt er binnen de beleggingsproducten transactiekosten in rekening gebracht.

Dominicanenlaan 2 • 2408 KH Alphen aan den Rijn •  info@devriesinvestmentservices.nl