Onze rendementen

Over gerealiseerde rendementen zijn de meeste partijen zeer terughoudend. We kunnen ons dat zeer goed voorstellen. We hebben namelijk menig portefeuille geanalyseerd en de conclusies zijn vaak schrikbarend. Helaas is het voor beleggers vrijwel onmogelijk om de prestaties van een beleggingsportefeuille te beoordelen. Uit een recent onderzoek blijkt dat beleggers nauwelijks op de hoogte zijn van de rendementen van de beleggingsportefeuille, laat staan over het gelopen risico.

Wij zijn zeer open over onze rendementen. Het is ons streven om de verhouding rendement-risico te optimaliseren. We kunnen stellen dat dit ons de afgelopen jaren uitstekend is gelukt. Sterker nog, onafhankelijk onderzoek toont aan dat onze modelportefeuilles tot de top in Nederland behoren en gecorrigeerd voor risico door geen enkele partij worden overtroffen. Daar zijn we zeer trots op. Dat betekent dat onze cliënten hun beleggingsdoelstellingen realiseren.

AssetMeasurement

Afbeelding1

We geven u dan ook graag inzage in de door ons rendementen en de bijbehorende risico’s van onze huidige modelportefeuilles. Wij werken met 11 modelportefeuilles, oplopend van model 0 tot en met model 100. Zo is model 40 voor 40% opgebouwd uit aandelen en voor 60% obligaties. Model 80 kent een weging van 80% in aandelen.

Klik hier om ons meest actuele performance rapport te openen.

Vergelijk ons gerust met anderen!

Onze prestaties worden door onafhankelijke partijen continue vergeleken. Wat opvalt is dat de rendements-risico karakteristieken tot de top in de markt behoren. We zullen dit aan de hand van een concreet voorbeeld uitleggen. Stel dat u belegt bij een grootbank, bijvoorbeeld EVI Van Lanschot.

Asset Measurement heeft de rendement - risico karakteristieken met elkaar vergeleken.

De Vries versus EVI

 

Duidelijk waarneembaar is dat onze modelportefeuilles per eenheid risico meer rendement heeft opgeleverd. De vergelijking maakt ook duidelijk dat wat de ene partij zeer defensief noemt bij een andere partij zomaar defensief genoemd kan worden.

Een zelfde vergelijking is gemaakt met ABN AMRO MeesPierson. Ook in deze vergelijking zien we dat onze modelportefeuilles per eenheid risico meer rendement opleveren.

De Vries versus ABN

 

 

 

Dominicanenlaan 2 • 2408 KH Alphen aan den Rijn •  info@devriesinvestmentservices.nl