Alex of De Vries?

Beleggen op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten. We noemen dit ‘evidence-based’ beleggen en dit biedt onze cliënten de allerbeste beleggingservaring. We zien het als onze taak om relevante wetenschappelijke beleggingsinformatie te delen met Nederlandse beleggers in de hoop dat elke belegger in staat is om meer vermogen op te bouwen en dus een betere financiële toekomst voor zich heeft.

In dit artikel behandelen we de prestaties van Alex vermogensbeheer

Achtergrond

Alex vermogensbeheer is een bekende Nederlandse vermogensbeheerder die de afgelopen jaren sterk is gegroeid. We hebben in meerdere artikelen ons twijfels geuit over de beleggingsfilosofie die Alex hanteert. Alex probeert met een zogenaamde trendvolgende indicator koersen te voorspellen. Een dergelijke strategie werkt alleen in een markt waarin sprake is van een sterke trend. In andere soort markten werkt een dergelijke strategie niet.

Helaas blijkt uit de prestaties van Alex dat hun rendementen ondermaats zijn. Dit heeft grote gevolgen voor de klanten van Alex. Zij bouwen namelijk minder vermogen op. Vermogen dat ze nodig hebben voor hun pensioen of de aflossing van de hypotheek.

alex fd

We hebben de rendementen van Alex vergeleken met onze rendementen.We willen aantonen dat een zeer rustig beleggingsbeleid, lage kosten, een enorm spreiding (tot wel 500 x zo veel titels in de portefeuille dan Alex) en een filosofie die is gebaseerd op de meest moderne wetenschappeljke inzichten leidt tot veel betere resultaten.

 Alex vs De Vries

Conclusie

Beleggen op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten. Dat werkt wel!

Kies ook voor een beleggingsfilosofie die werkt en zijn basis heeft in onafhankelijk academisch onderzoek. Lage kosten en een goed gespreid risico zorgen voor een beter rendementsperspectief waarbij efficiënte portefeuilles er voor zorgen dat u uw doelstellingen wel gaat halen.

Wilt u weten hoe dat werkt, neem dan vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

Dominicanenlaan 2 • 2408 KH Alphen aan den Rijn •  info@devriesinvestmentservices.nl