Ons fondsenassortiment

De fondsenhuizen waar wij voornamelijk mee werken zijn Dimensional, Vanguard en iShares.

Vanguard

Vanguard is opgericht in 1975. Op dit moment is Vanguard 's-werelds grootste investment management onderneming. Vanguard bedient zowel institutionele - als ook particuliere beleggers. Eind maart 2013 bedroeg het vermogen dat door Vanguard wordt beheerd ca. $ 2.400 miljard.

Bij onze selectiecriteria spelen de volgende aspecten een zeer belangrijke rol:

  • Vanguard stelt alles in het werk om alle beleggingskosten te minimaliseren;
  • Vanguard is niet beursgenoteerd. Dat betekent dat er geen aandeelhouders zijn die winstmaximalisatie nastreven.

In onze optiek is Vanguard de nummer 1 op het gebied van de beleggingsmethodiek passief indexbeleggen.

Dimensional

Dimensional is opgericht in 1981. Eind maart 2013 bedroeg het beheerde vermogen $ 283 miljard. Dimensional werkt nauwgezet samen met 's-werelds meest toonaangevende academische onderzoekers en nobelprijswinnaars. Dimensional bedient zowel institutionele - als ook particuliere beleggers, waarbij opgemerkt moet worden dat particuliere beleggers uitsluitend via Dimensional zelf goedgekeurde advieskantoren in Dimensional kunnen beleggen. Sinds 2012 heeft Dimensional de oversteek gemaakt naar Europa, waardoor het ook voor Nederlandse beleggers mogelijk is geworden om in deze fondsen te gaan beleggen.

Bij onze selectiecriteria spelen de volgende aspecten een zeer belangrijke rol:

  • Dimensional stelt alles in het werk om alle beleggingskosten te minimaliseren;
  • De spreiding die Dimensional bereikt in haar portefeuilles is ongeëvenaard. Sommige fondsen hebben 100 maal (!!) zoveel aandelen als bijvoorbeeld een Robeco of Obam;
  • Dimensional is niet beursgenoteerd maar is eigendom van de medewerkers. Dat betekent dat er geen aandeelhouders zijn die winstmaximalisatie nastreven;
  • Dimensional werkt nauwgezet samen met 's-werelds beste academische wetenschappers. De meest modere inzichten worden in de praktijk geïmplementeerd.

In onze optiek is Dimensional de nummer 1 op het gebied van de beleggingsmethodiek 'evidenced-based' beleggen. Uit onderzoek blijkt dat deze beleggingsmethodiek beleggers de allerbeste kans biedt op rendement.

Afbeelding16

iShares

iShares is wereldleider op het gebied van exchange-traded funds (ETF’s), ook wel indextrackers genoemd. In de ruim 474 fondsen die iShares biedt is zo’n $ 620 miljard belegd. Meer dan 43.0% van de wereldwijde ETF-assets is belegd in fondsen van iShares.

Door het ruime assortiment kunnen we nagenoeg goedkoop en transparant toegang krijgen tot elke beleggingscategorie.

Dominicanenlaan 2 • 2408 KH Alphen aan den Rijn •  info@devriesinvestmentservices.nl