Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Brexit: Wat zou een verstandige belegger moeten doen?

Vrij onverwachts was de keuze van de Britten om uit de Europese Unie te stappen. Financiële markten reageren het heftigst op het moment dat er een onverwachte situatie zich voordoet. In dit geval wees alles erop dat de Britten toch zouden kiezen om te blijven.

De vrijdag dat duidelijk werd dat het tegendeel waar bleek te zijn daalden de aandelenkoersen dan ook sterk. Zo opende de AEX maar liefst met een verlies van 9% en daalde de koers van de Engelse Pond ook enorm in koers. Het geeft aan hoe financiële markten werken. Nieuwe feiten, zoals in dit geval de Brexit, worden razendsnel verwerkt in de koersen. Het is onmogelijk om elke ontwikkeling continue accuraat te voorspellen en sterker nog; dit is zinloos. Het zorgt alleen maar voor onnodig veel transacties en daar is een belegger niet bij gebaat.

Het antwoord op de vraag of er nu ingegrepen moet worden is dan ook negatief. Onze portefeuilles zijn zo enorm gespreid dat andere effecten, zoals de sterk gestegen Amerikaanse dollar, juist weer een positieve bijdrage levert. We zullen zien dat uiteindelijk de Brexit weer zal overwaaien en dat financièle markten zich met andere zaken gaan bezighouden. Zo is het namelijk altijd geweest en zo zal het altijd zijn.

Beleggers worden door de tijd heen beloond met met rendement door het nemen van risico's. Korte termijn schommelingen zijn een heel normaal verschijnsel en is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden aan de werking van de financiële markten. Verstandige beleggers realiseren zich dit en laten de tijd hun werk doen.

Mochten er desondanks vragen zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Instappen of toch niet?

'Heeft u wel eens een kind zien staan aan de rand van een zwembad?'Je ziet de wil om er in te springen maar ook gelijk de angst om de stap te wagen. Zo is het ook vaak met beginnende beleggers. Er is altijd wel een argument te …Lees verder

Grexit of niet? Wat moet een belegger doen?

Bloedbad op de beurzen. Ravage op Europese financiële markten. Dit zijn slechts enkele nieuwskoppen die we maandagmorgen 29 juni in de media lezen. De vraag die beleggers zich nu wellicht zouden kunnen stellen is " wat moet ik …Lees verder

Dalende koersen: Wat moeten beleggers doen?

Het zal beleggers niet zijn ontgaan. Aandelenkoersen zijn al sinds december 2014 aan het dalen en met name aan het begin van 2016 lijken de koersdalingen te versnellen. Wat moet een belegger doen? Om de dalingen in perspectief te …Lees verder

Dalende aandelenkoersen: wat moet beleggers doen?

In een kleine twee weken zijn de aandelenkoersen in een vrije val geraakt. Zo daalde de Nederlandse AEX-index met maar liefst 15%. In dit artikel leggen we uit wat er aan de hand is en hoe we bij De Vries Investment Services …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.