Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Veel beleggers beleggen in hedgefondsen. Hedgefondsen claimen dat zij – vaak ongeacht de marktomstandigheden – een positief rendement zouden kunnen realiseren. In de prakijk zien we echter dat talloze hedgefondsen behoorlijke koersdalingen hebben moeten incasseren.

Hedgefondsen hebben een aantal belangrijke kenmerken:

  • Hoge beloften
  • Vaak zeer hoge kosten;
  • Vaak niet erg liquide;
  • Niet transparant;
  • Soms zeer slechte rendementen

Beleggers die besluiten toch in hedgefondsen te gaan beleggen, dienen zich bovenstaande kenmerken goed door te nemen.

Eerder kwam het FD met een onderzoek naar de rendementen van hedgefondsen. De conclusie luidde dat hedgefondsen hun beweringen niet waar maken en dat de gerealiseerde rendementen sterk achterbleven bij andere beleggingen.

Enkele praktijkvoorbeelden

De Veste Fondsbeheer biedt vooral hedgefondsen aan. In het Flashreport van 2012 waren er vier fondsen die meer dan 80% in waarde waren gedaald.

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/z3r2zxopa4uuqpw5a4ju/devriesinvestment/images/DeVeste.JPG

Het in 2018 gelanceerde Quantmania Hedge Fund tracht een gemiddeld jaarrendement na kosten van 15% te realiseren. Op de IEX wordt uitgelegd hoe de strategie werkt. Het resultaat na slechts twee maanden: -28,91%. Met andere woorden; beleggers zijn in twee maanden al bijna 1/3 van hun belegging kwijtgeraakt.

Conclusie

De combinatie van slechte rendementen en zeer hoge kosten is voor De Vries Investment Services reden genoeg om niet in deze beleggingscategorie te beleggen.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom De Vries niet belegt in 'alternatieve' beleggingen!

Een wereldwijde aandelenportefeuille kan duizenden verschillende aandelen bevatten uit meer dan 40 landen over de hele wereld. Daarnaast kan een wereldwijde obligatieportefeuille worden gespreid over obligaties die zijn uitgegeven …Lees verder

Public hedge funds

Melvyn Teo is verbonden aan de Singapore Management University. Lin Sun is verbonden aan de Fudan University.  Het onderzoek is in 2019 gepubliceerd in de januari editie van the Journal of Financial economics.  Lin Sun en Melvyn Teo …Lees verder

The Performance of Hedge Fund Performance Fees

De onderzoekers Itzhak Ben-David,   dd  Justin Birru, Andrea Rossi De onderzoekers bestudeerden de langetermijnresultaten die verband houden met de compensatiestructuur van hedgefondsen. Over een periode van 22 jaar bedraagt de totale …Lees verder

Geld verdienen op de beurs? Begin een Hedge fonds of start een Private Equity fonds.

Een hedgefonds of hefboomfonds is een beleggingsfonds dat open is voor een beperkt aantal investeerders en dat door de financiële autoriteiten wordt toegestaan om een groter aantal strategieën toe te …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.