Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

The Value Premium

Eugene F. Fama, Kenneth R. French

Eugene F. Fama en Kenneth R. French staan aan de basis van de onderzoeken met betrekking tot value beleggen. In dit onderzoek kijken ze terug om te beoordelen of de value-premium is verdwenen. De gemiddelde value-premium voor aandelen van grote ondernemingen is gedaald van 0,36% per maand (1963-1991) tot 0,05% per maand (1963-2019). De value-premium voor kleine ondernemingen (Small Value) is gedaald van 0,58% per maand (1963-1991) tot 0,33% per maand (1963-2019). Op basis van de gemeten waarden luidt de conclusie dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat de value-premium niet mee zou bestaan. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.