Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

The Cross-Section of Corporate Bond Returns

Marlena Lee, Philipp Meyer-Brauns, Savina Rizova, Samuel Wang

De onderzoekers

Marlena Lee, Philipp Meyer-Brauns, Savina Rizova, en Samuel Wang 

De verwachte rendementen op bedrijfsobligaties kunnen worden ontleed in een forward rate, verwachte toekomstige verandering in de obligatierendement, kans op wanbetaling en verwachte herstelfrequentie. De eerste van deze componenten van het verwachte rendement van de obligatie, de forward rate, is waarneembaar door de huidige yieldcurves.

In dit onderzoek is onderzocht in hoeverre andere variabelen een rol spelen in het verwachte rendement van een obligatie. Voorbeelden zijn o.a. de marktkapitalisatie, obligatie - en aandelenmomentum.

De conclusie

De onderzoekers concluderen dat deze variabelen nauwelijks tot geen rol spelen in de verklaring van het rendement van bedrijfsobligaties. De enige variabele die op korte termijn een rol speelt is het 1-maands rendement van de aandelen van de uitgevende instelling. 

Toevoeging De Vries Investment Services

De uitkomsten van deze studie wordt al gebruikt door het fondsenhuis Dimensonal. 

 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Monthly Measurement of Daily Timers

Maar liefst 558 beleggingsfondsen zijn in dit onderzoek door wetenschappers Jonathan E. Ingersoll, William N. Goetzmann en Zoran Ivkovich geanalyseerd. De conclusie luidde dat maar heel weinig fondsen statisch significante markt-timings …Lees verder

Equity Styles and the Spanish Flu

De onderzoekers Pim van Vliet en Guido Baltussen bestudeerden de prestaties van aandelenstijlen in de periode rond de Spaanse grieppandemie van 1918-1919 en andere diepe historische marktcorrecties om een dieper inzicht te krijgen in de prestaties …Lees verder

Vanguard; Een analyse van dividendstrategieën

Een bekende aandelenstrategie is dividend-georiënteerd. Beleggers vinden die een aantrekkelijke strategie omdat een dergelijke strategie een hoog inkomen (het ontvangen dividend oplevert. In dit onderzoek van Vanguard wordt aangetoond dat de …Lees verder

Veel beleggingsfondsen misleiden beleggers!

Stel je voor dat je een nieuwe auto hebt gekocht. Na een lange speurtocht heb je uiteindelijk de auto van je dromen gevonden. Een auto met alle specificaties die je wenst. Nadat de auto is afgeleverd blijkt dat de nieuwe …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.